Atunci când sforăim respirația noastră se oprește pentru câteva secunde. Acest lucru cauzează dureri de cap, din pricina faptului că acele secunde sunt importante pentru oxigenarea creierului. Dacă oxigenarea nu se realizează așa cum trebuie, apar durerile de cap, transpirația, oboseala și chiar pierderile de memorie.
Termenul medical pentru sforăit este apnee. Pe lângă efectele amintite ma sus, această afecțiune poate genera și sângerări nazale.
Sforăitul este foarte frecvent în cazul persoanelor care au probleme cu greutatea, din cauza unor dereglări endocrine.
Dacă vrei să eviți complicații grave ale sănătății sau, pur și simplu, te gândești să nu îi mai faci somnul un coșmar partenerului de viață, există soluții. Plasturii pentru nas sunt cea mai simplă dintre ele. Aceștia te ajută să respiri pe nas și funcționează în 75% din cazuri. A mai apărut și spray-ul antisforăit, care are efecte imediate, chiar după prima aplicare.
Mai mult, dacă kilogramele în plus nu vor mai fi parte din viața ta și vei evita să consumi alcool cu 4 ore înainte de culcare, atunci sforăitul chiar nu va mai fi o problemă pentru tine.